Helloween

Хелоуин,Вси светии-първото, което ми идва на ум като асоциация с този празник винаги е било това „Hello” в началото. Поздравът „Здравей” буди в мен едно приятно приветливо чувство. Представям някой маскиран приятел, който ме посреща в красива къща.Това е най-хуленият празник в България и въпреки това, напоследък и доста популярен.За всички вас, които нямат скруполи по отношение на българските празници,спрямо чуждите и сте готови да се забавлявате навсякъде и по всяко време са следващите редове.Човек трябва да бъде отворен към света.Разбира се, не е задължително да харесва всичко, но когато нещо привлича и носи радост, не бива да се отрича и да се бяга от него.Така е и с нас в магазин Casa Flora.Почитаме родителите си,ценностите си,българските обичаи и дух, но не ни пречи междувременно да се раздадем на Хелоуин и св.Валентин.Все пак,това е още един повод да се съберем с любими хора и да се почерпим стабилно.

Първото необходимо нещо за този празник е оригинална маскировка.От няколко години не пропускам да се преобразя и изключително ме забавлява творчеството на приятели и непознати.Оценявам вложената креативност и това , че в тях живеят още онези щастливи деца,залисани в игра и необременени. Грижите ни „минават през едното ухо и заминават през другото”.Това е повод и да завържете доста интересни запознанства, които след време ще се смеете ,че са тръгнали от едно маскирано парти.За цялостно настроение можете да украсите вашият Дом,офис,магазин или работно място.

По традиция на Вси Светии – 31ви октомври ,децата обикалят домовете (с тях е желателно и по един възрастен) с избор на посрещачите „Сладки или номер?”.Ако не получат в чувалчето си бонбони и сладки, обещават да направят номер.Идеята е с изненадващата пакост да прогонят всички тъмни и зли сили и да прочистят домовете и душите със застояла енергия.Така проправят път на щастливите моменти да проникнат в Живота на хората и Света.

Ето на какво да наблегнете ,по отношение на украсата :

1.Съчетание на оранжево и черно.

Това трябва да са преобладаващите цветове в комбинация с есенни листа,шишарки, тикви,царевица,лешници,страшни фигурки от хартия,храна и каквото ви дойде на ум.

2.Свещи

Винаги са подходящи ,за да се придобие романтика и мистерия в едно помещение.Може да се комбинират с декорацията.

3.Тиква

Фенер от тиква ,тиква с различни декупажи,един български тиквеник,венец от малки тикви,тиква от плат и всичко,свързани с главния символ на този празник.

4.Храната

Във вид на прилепи,тикви,духчета и др.

Casa Flora сме екип от българчета с голяма любов към родината си и за край на тази статия ,като една закачка ще свържем посочените идеи с „Празника на тиквата в Севлиево”.Тази година ,той ще се проведе от 16ти до 19ти октомври .Всеки може да използва есенния месец да украси дома си .

Приятно забавление на празника!

Авторски права на Мартина Солис.Публикуването на текстовете е разрешено само с писмено съгласие от създателя.При цитиране на текстове и снимки ,посочването на източник е задължително.

Без категория
Leave a Comment

Трябва да бъдете Влезли сте като за да публикувате коментар.