Орхидеите искат да бъдат обичани

Кратък наръчник за обичане и отглеждане на орхидеи

Всеки иска да бъде обичан и да се грижат за него.Отглеждането на орхидеи за много от Нас изглежда като висша математика. Както всяко нещо в Природата това не е никак сложно, когато се спазват прости правила:

  1. Орхидеята трябва ли да бъде отглеждана в прозрачна саксия?

Мит или истина? Някой някога го е написал някъде и всички са копирали и разпространили тази легенда. Орхидеите могат да бъдат отглеждани в красива плътна кашпа и това не е проблем за тях. Те пускат въздушни корени, които са им достатъчни да поемат слънчевите лъчи и да се хранят от тях. Въздушните корени могат да бъдат подстригвани, когато изсъхнат и вашата орхидея ще си набави нови. Не се тревожете за това.

  1. Поливане:

Много клиенти споделят, че поливат своите орхидеи по 15 – 20 мин на седмица. Моята първа орхидея пострада от това. В цветарския магазин ми дадоха тази инструкция. Поливането се извършва в купа с вода. Поставете вашето растение в тази вана за 2, 3 часа и орхидеята ще поеме количеството вода, което е необходимо. Те са много издръжливи на суша, но не до безкрай. Преди да я върнете в кашпата, полейте и горния слой с вода, така че да има влага навсякъде в почвата.Може да оставите 1см. вода на дъното и тя ще го изпие, когато има нужда.

червена орхидея

  1. Кога да полеем орхидеята?

Това се разбира, когато вдигнете растението и разгледате корените му. По цвета на корените ще разберете кога има нужда. В саксията не бива да има влага. От там идва заблудата за прозрачната кашпа. Нужно е да остане в транспортната саксия, за да може да следите влажността на корените. Те трябва да са променили ярко зеления си цвят почти до бяло и да няма наличие на влага в тях. Това се случва веднъж в седмицата, в зависимост от влажността в стаята. При по-студени помещения може да бъде и по рядко.

жълта орхидея

  1. Почва за орхидеи и почвени обогатители.

Може да добавяте във водата на вашата орхидея. Когато тя има цветоноси с цъфнал цвят, е желателно да преустановите това, защото тя ще прецъфти по-бързо. В периода на цъфтеж не слагайте добавки и така ще се радвате повече време на нейната несравнима красота. Почвата е специална – от кори на дървета и шишарки, и може да намерите в цветарските магазини.

  1. Слънцето.

Орхидеите са светлолюбиви растения и обичат да стоят до прозореца. При правилното място могат да цъфтят 2 пъти годишно. Слънце е една от основните съставки, за да бъде щастлива Вашата орхидея.

 

Всеки човек овладял изкуството да отглежда орхидеи придобива желание да притежава всички видове. Те водят до пристрастяване и това е чудесно. Красотата им е неизмерима. Предпочитания цвят е белият. След него се подрежда жълта орхидея и черна орхидея. Синята в природата не съществува и след цъфтежа на тази боядисана красавица ще се покажат истинските цветове на цветето Ви. Цената варира в зависимост от качеството, уникалността, големината и броя на цветоносите. За напреднали цветари, може да попитате Вашият флорист за орхидея Ванда. За нея ще посветим специална статия. Там ще разлистя красотата й.

Поръчайте Вашата орхидея в сайта ни http://casaflora.bg/ , по телефона : 0899 912 755 или в магазина на адрес: гр Варна, ул „ Г. Бенковски“ 3 Студио за цветя и изкуства CASA FLORA.

 

Авторски права на Мартина Солис. Публикуването на текстовете е разрешено само с писмено съгласие от създателя. При цитиране на текстове и снимки, посочването на източник е задължително.

Без категория , ,

Коментарите са затворени

Call Now Button